miercuri, 3 octombrie 2012

Rochia de mireasa de-a lungul anilor

Elisabeth Taylor, Audrey Hepburn, Alicia Keys sunt personaje extrem de cunoscute in toata lumea. La nuntile lor, toata suflarea a urmarit materialele media ale vremii, pentru a admira rochia de mireasa pe care fiecare dintre acestea a ales-o pentru ziua cea mare. La fel s-a intamplat si cu printesele Diana de Wales sau Kate Middleton. Este in firea lucrurilor ca acestea sa fie admirate de publicul larg, si, de ce nu, copiate pentru vestimentatia proprie in ziua nuntii.

Rochia de mireasa de-a lungul anilor a suferit modificari atat de design, dar si din punct de vedere coloristic sau al materialelor folosite. In anii ’50 faceau legea Elisabeth Taylor (rochia eleganta si somptuoasa din matase naturala, cu corset ce i-a lasat umerii la vedere in anul 1950), Audrey Hepburn (rochia simpla si originala, de lungime medie din chiffon, purtata la evenimentul din 1954) si Grace Kelly (care a devenit trend setter in 1956, schimband perceptia asupra rochiei de mireasa, prin accentuarea taliei).

Tinutele legendare ale printeselor Casei Regale Britanice capata incarcatura simbolica. In timp ce rochia printesei Diana (din 1981) se face remarcata datorita marimii si grandorii, datorita multitudinii de materiale folosite: tafta, dantela, matase, dar si un numar impresionant de perle miniaturale ce depaseste cifra de 10.000, rochia de mireasa a printesei Kate impresioneaza prin simplitate si prin respectarea traditiei (anul 2011).

In lumea vedetelor de film si televiziune, se poarta rochiile stil printesa, alese de Ivanka Trump (a purtat in 2009, o rochie din dantela, bogata in broderii, romantica si feminina), Katie Holmes (umeri goi si o multime de cristale Swarovski, dar si o trena extrem de lunga, pentru evenimentul din 2006) sau Kim Kardashian (a optat in 2011 pentru o rochie ivorie din tulle si dantela aplicata manual).

Stilul grecesc si-a gasit adeptele in persoana cantaretei Alicia Keys (in 2010 a purtat o rochie extrem de fina, din matase, completata in mod fericit de o bijuterie extrem de fina pentru cap), Jewel (in 2008, aceasta a optat pentru o rochie dreapta, cu broderie dantelata in partea de jos), dar si a actritei Tori Spelling (care a preferat o rochie cu influente retro la nunta ei din 2006), stil care se face remarcat prin lejeritatea materialelor si prin fluiditatea curgerii acestora.

Orice trend ai alege, orice vedeta ai vrea sa-ti iei ca model, aminteste-ti ca rochia de mireasa trebuie sa reprezinte stilul tau, sa reprezinte felul tau de-a fi si sa-ti lase o anumita lejeritate in miscare. Altfel, ziua nuntii tale va fi un chin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu